Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Aru prah se koristi već vekovima, posebno u tradicionalnoj azijskoj i aripskoj kuhinji. Može da zameni kukuruzni i pšenični skrob u svakom receptu, ali ne sadrži gluten, pa je pogodan za osobe na bezglutenskoj ishrani.
Neutralnog je ukusa i koristi se za zgušnjavanje umaka, supa, čorbica za decu, nadeva za voćne pite, pudinge, voćne žele mase i kiselih soseva, jer se ne razgrađuje sa kiselim sastojcima. Može da se koristi i za oblaganje tofua ili povrća kako bi se prilikom prženja dobila hrskava korica.
Umešati 1 supenu kašiku aru praha (8 g) sa 1 dl hladne vode do glatke smese. Dodati u vruće jelo ili sos. Pogodan je za pripremu pudinga, voćnih žele masa ili kiselih soseva gde se ne razgrađuje.
100% aru prah organski (skrob biljke Maranta arundinaceae)
Energetska vrednost (kj): 1495
Energetska vrednost (kcal): 357
Masti: 0.1 g
Zasićene masti: 0 g
Ugljeni hidrati: 84.8 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0 g
Vlakna: 3.4 g
Proteini: 0.3 g
So: 0 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.