Skrob od tapioke (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Organski proizvod

Skrob-brašno od tapioke (organski proizvod). Najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa.

240,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
240,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4511004

Brend: Bio Špajz

Zemlja porekla: Holandija

Pakovanje: 200.00 g

Svojstva

Tapioka skrob ili tapioka brašno je bele boje, neutralnog ukusa. Tapioka je skrob koji se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila. Portugalski i španski istraživači su je prvi put doneli u Evropu, odakle se proširila na Indiju, Afriku i Aziju.
S obzirom da je u pitanju skrob, gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina i natrijuma. Ugljeni hidrati su osnovni izvor energije i treba da čine najveći deo dnevnog unosa kalorija. Unosom dovoljne količine ugljenih hidrata osigurava se visok nivo energije za aktivnosti tokom celog dana.
Pored ugljenih hidrata, tapioka sadrži i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje ljudskog tela i kreiranje crvenih krvnih zrnaca.

Način primene

Tapioka ne utiče na boju, miris i ukus jela, pa se može koristiti za slatka i slana jela i nalazi primenu u povećavanju gustine umaka, supa, preliva i fillova, kao i u pudinzima. Ima snažnu sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama, tako da je odlična opcija za zgušnjavanje ,u zadnji čas'. Prednost tapioke u odnosu na npr. kukuruzni skrob je ta da prilikom zamrzavanja i odmrzavanja ne menja strukturu.

Za zgušnjavanje sosova i variva, koristiti 1 supenu kašiku skroba od tapioke na oko 230ml tečnosti.
U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima.
Često se koristi u proizvodima bez glutena, jer poboljšava teksturu i vlagu.

Napomena

Tapioka je biljka prirodno bez glutena i njeno brašno se često koristi u receptima za obolele od celijakije. Ovo pakovanje brašna-skroba od tapioke ne poseduje bezglutenski sertifikat što znači da iako je prirodno bez glutena moglo je tokom proces proizvodnje i pakovanja biti kontaminirano minimalnim količinama glutena, te se ne preporučuje osobama koje pate od celijakije.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 358

Masti: 0.2 g

Zasićene masti: 0.01 g

Ugljeni hidrati: 88.69 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 3.35 g

Vlakna: 0.9 g

Proteini: 0.19 g

So: 0 g

Pogledajte još i...

Senza

Keks sa kakao punjenjem (sert. bez glutena) 150 g Senza
220,00 RSD

Ukusni bezglutenski keksi sa kakao punjenjem.

Bez dodatog šećera

Ivadex

Bademov puter 160 g Ivadex
569,00 RSD

Bademov puter je posan proizvod, pripreman na način koja omogućava očuvanje svih nutrijenata. Dobija se usitnjavanjem celog jezgra najkvalitetnijeg badema bez veštačkih aditiva. 

Granum

Slatki kreker sa urmom 80 g Granum
192,00 RSD

Idealna užina sa preko 10% proteina. Prirodno bez glutena. Bogat vlaknima.

Bio Špajz

Crvena kinoa (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
547,00 RSD

Kinoa je jedna od najstarijih žitarica, i zato je često zovu i "majka žitarica". Raste u Andima i hiljade godina bila je osnova ishrane starih Inka. U prodavnicama ćete najčešće naići na belu, crvenu i crnu kinou. Kinoa je izuzetno hranljiva sadrži više kalcijuma od mleka, a za ishranu ima bolji sastav aminokiselina od bilo koje druge žitarice. Odličan je izvor gvožđa, fosfora, vitamina B i E. Jača organizam. Koristi se kao pirinač: ili kao glavno jelo, kao kaša ili kao prilog uz povrće, pasulj, u salatama i supama.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart