Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1/2 crnog luka iseckanog na kockice
2 čena belog luka mlevena
1/2 manjeg karfiola
1 veliki batat krompir iseckan na kockice
1 manji patlidžan iseckan na na kockice
1 kašika svežeg đumbira, narendanog
1 kašika sveže kurkume, narendane
prstohvat soli i bibera
3 kašike zelene kari paste
200 g zelenog sočiva
2 konzerve kokosovog mleka
2 šolje vode + više po potrebi
100 g spanaća, kelja ili blitve
peršun i ljuta papričica za ukrašavanje
Način pripreme:
U šerpu sipajte ulje, pa dodajte crni i beli luk, dinstajte dok ne omekša, 3-5 minuta. Dodajte karfiol, batat i patlidžan i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte začine, kari pastu, so, biber i sočivo i promešajte da se sjedine. Kuvajte 1-2 minuta.
Dodajte kokosovo mleko i vodu u šerpu, pa kada provri poklopite i smanjite da ključa. Kuvajte 30-40 minuta dok se sočivo ne skuva i batat ne omekša. Dodajte još vode ako je potrebno.
Uklonite sa vatre i ubacite spanać. Nastavite da mešate još malo, i pri serviranju ukrasite seckanim peršunom i ljutim papričicama. Prijatno!