Sastojci:
450 g raznog povrća seckanog na kockice (šargarepe, boranije, krompira, graška...)
80 g kinoe
1 glavica crnog luka
3-4 kašike ulja
2 paradajza
morska so, biber i ljuta aleva paprika po ukusu
peršun
Način pripreme:
Kinou isprati, staviti u šerpicu i naliti vodom. Kuvati desetak minuta i ostaviti poklopljeno.
Iseckajte crni luk i propržite kratko na zagrejanom ulju, dodajte povrće i dinstajte 15-tak minuta. Dolivajte vodu samo ukoliko je neophodno.
Paradajz isecite na kolutove. Prvi i poslednji kolut iseckajte na kockice, a ostalim ćete pokrivati jelo.
U povrće dodajte oceđenu kinou i seckani paradajz, pa sve promešajte.
Ovu mešavinu sipajte u posudu za pečenje, a preko povrća i kinoe poređajte prethodno sačuvane srednje kolutove paradajza. Pecite u rerni oko 30 minuta, dok se paradajz ne zapeče.
Prijatno!