Sastojci:
Veza zeleni, celer, praziluk, šolja azuki pasulja (ili neke druge mahunarke ili pšenice), gi, tamari.
Način pripreme:
Skuvajte malo azuki pasulja, ili neke druge mahunarke ili žitarice. Ovu čorbicu zgodno je pravitii kada vam od jučerašnjeg dana preostane malo neke od ovih namirnica.
Očistite i nasecite jednu celu zelen: šargarepu, peršun i paškanat, a uz to i jedan celer (možete dodati i praziluka). Celu zelen nasecite na listiće i ubacite u vrelu, kipuću vodu da se kuva. Pred kraj kuvanja dodajte već skuvani azuki pasulj, dve kašike gija i tamari sosa po želji. Minut-dva pre nego što je sve gotovo dodajte i jednu vezu blitve i dosta listića peršuna.
Kada je budete pripremili i jeli primetićete da je ova čorbica posebno pogodna za hladne dane jer nas dugo održava sitim i zagrejanim.