Sastojci:
200 g šampinjona
125 g zelenog sočiva, kuvanog
1 crni luk
3 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica tamari
1 kašika balzamiko sirćeta
1 šolja tostiranih oraha
2 kašičice sušene paradajz paste
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica žalfije
1 kašičica timijana
Način pripreme:
Stavite 1 kašiku maslinovog ulja u tiganj i propržite seckani luk dok ne postane providan. Iseckajte i dodajte pečurke u tiganj, začinsko bilje, so, balzamiko, tamari i pastu od sušenog paradajza.
U procesoru za hranu sameljite pržene orahe.
Uklonite mešavinu pečuraka iz tiganja i ostavite da se malo ohladi. Dodajte mešavinu šampinjona u procesor za hranu, zajedno sa sočivom dok se ne postigne željene gustine. Prebacite u čistu posudu i ostavite da se ohladi. Uživajte sa toplim hrskavim hlebom ili krekerima!
Veganska pašteta će ostati sveža do nedelju dana u frižideru. Prijatno!