Sastojci:
400 g ekstra čvrstog tofua
2 kašike kukuruznog skroba
75 g putera od suncokreta
1 i po kašike soja sosa
1/2 kašike pirinčanog sirćeta
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice crnog bibera
1 kašika ulja avokada
100 g soba rezanci/nudle
250-300 g zamrznutog povrća
1/2 kašičice seckanog belog luka
1/2 kašičice sveže rendanog đumbira
25 g seckanog mladog luka
Način pripreme:
Umotajte tofu u papirne ubruse i stavite težak predmet na njega oko 30 minuta. Isecite tofu na kocke od 2,5 cm i ubacite u činiju sa kukuruznim skrobom.
Dodajte puter od suncokreta, soja sos, pirinčano sirće, beli luk u prahu i 1/4 kašičice crnog bibera u činiju. Mešajte zajedno dok ne postane glatko. Ostavite na stranu.
Zagrejte 1/2 kašike ulja avokada u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite tofu sa svih strana dok ne postane hrskav, oko 10 minuta. Prebacite na tanjir i ostavite na stranu.
Dok se tofu prži, skuvajte rezance. Ostavite 1/3 šolje vode od testenine. Ocediti i ostaviti na stranu.
Kada je tofu gotov, dodajte još 1⁄2 kašike ulja avokada u tiganj. Pirjajte odmrznuto povrće dok ne porumeni, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i rendani đumbir, plus preostali crni biber i kuvajte još 3 minuta.
Pomešajte toplu vodu od testenine u sos od suncokretovog putera da biste je razblažili. Dodajte rezance i tofu u tiganj sa povrćem. Ubacite sos od suncokretovog putera. Podelite u 4 činije za serviranje i ukrasite seckanim mladim lukom. Prijatno!