Sastojci:
50 g amaranta
2 kašike ulja
1 kašičica belog luka u prahu
1 crni luk iseckan
3 srednje tikvice
250 g čeri paradajza
kim, so, timijan, biber, origano po ukusu
Način pripreme:
Kuvajte amarant u šerpi sa hladnom vodom na srednjoj jačini. Neka voda prekrije amarant oko 5 cm. Dodajte so i začine, a zatim promešajte smešu. Kada provri, smanjite jačinu i kuvajte oko 15-20 minuta, dok amarant ne upije svu vodu.
U tiganju prodinstajte seckani crni luk i dodajte čeri paradajz. Kada luk porumeni, pomešajte ga sa amarantom.
Oprane tikvice isecite na 10 cm, izdubite i stavite na pleh za pečenje. Začinite sa malo ulja, biberom, belim lukom u prahu i kimom i pecite na 175°C oko 10 minuta.
Izvadite iz rerne, napunite kuvanim amarantom, pa vratite da se zapeče u rerni još 10 minuta.
Prijatno!