Za tofu:
400 g čvrstog tofua
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika tamari soja sosa
2 kašičice kukuruznog skroba
Za kikiriki sos:
1/3 šolje kremastog putera od kikirikija
2 kašike jabukovog sirćeta
2 kašike tamari soja sosa
2 kašike agava ili javorovog sirupa
2 kašičice prženog susamovog ulja
sok od 1/2 limete
2 čena mlevenog belog luka
Mango salata:
2 zrela manga, narezana na kockice
1 srednja crvena paprika, seckana
4 mladog luka seckanog
1/2 šolje svežih listova korijandera seckanih
1 ljuta paprika
sok od 1/2 limete
1/4 kašičice soli
Ostalo:
1 mala glavica kupusa ili zelene salate
za ukras 2 kašike kokosovog čipsa i 2 kašike seckanog kikirikija
Način pripreme:
Isecite tofu na 3 jednake ploče, obložite kuhinjskim papirom i stavite nešto teško preko njega, da se izbaci voda iz tofua.
Za to vreme pripremite sos od kikirikija, jednostavno pomešajte sve sastojke.
Tofu iseckajte na kocke. Umutite 1 kašiku maslinovog ulja i tamari, pa pokapajte preko tofua, zatim pospite 1 kašičicom skroba, pomešajte tofu, pa pospite drugom kašičicom skroba i opet pomešajte. Pržite u tiganju dok ne postane hrskav i zlatne boje.
Tostirajte kokosov čips i seckani kikiriki u tiganju, mešajte dok kokos ne poprimi zlatnu boju. Dodajte tofu u tiganj, sipajte 2/3 sosa od kikirikija i mešajte dok tofu ne upije sos.
Mango salatu napravite tako što sve sastojke pomešate u maloj činiji.
Pripremite kupus, izaberite male listove u koje ćete sipati nadev: mango salatu, tofu kockice i prelijte jos malo preostalim sosom od kikirikija. Prijatno!