Sastojci:
200 g špageta
3 kašike maslinovog ulja
2-3 čena sitno iseckanog belog luka
400 g bundeve
100 g spanaća
ljuspice čilija po želji
½ limuna, kora i sok
so i biber, po ukusu
30 g oraha, sitno iseckanih
Način pripreme:
Narezanu bundevu prelijte sa 1 kašikom maslinovog ulja i posolite. Pecite u zagrejanoj rerni na 225ºC oko 40-50 minuta, dok bundeva ne omekša i ne postane lagano karamelizovana.
Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju. Nežno propržite beli luk na laganoj-srednjoj vatri, često mešajući da ne zagori. Dodajte ljuspice čilija i kuvajte još minut ili dva uz često mešanje. Kuvajte špagete minut kraće nego inače. Izgnječite polovinu bundeve viljuškom. Stavite i zgnječene i cele komade bundeve u tiganj sa čilijem i belim lukom. U tiganj dodajte oceđenu testeninu i opran spanać. Začinite biberom, limunovim sokom, dodajte so i i čili ako je potrebno. Poslužite odmah sa seckanim orasima i limunovom koricom na vrhu.