Sastojci za 3 osobe:
1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 1 šargarepa, 1 crvena paprika, 1 tikvica, 1 konzerva paradajz pelata, 150 g sočiva (crveno ili zeleno), 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika suvog začina, 1 kašika slatke mlevene paprike, 1 kašika kima
Način pripreme:
Na kašiki maslinovog ulja prodinstati sitno seckan crni luk, dodati sitno seckan beli luk samo na par minuta. Šargarepu izrendati i dodati luku da se dinsta. Poklopiti. Zatim dodati sitno seckanu crvenu papriku i tikvicu sečenu na tanke kolutiće. Promešati dobro, dinstati 20 min poklopljeno, uz povremeno mešanje.
Dodati celu konzervu paradajz pelata i začiniti. Poklopiti i ostaviti da se kuva 10 minuta.
Potom dodati 150 g sočiva i 300 ml vode i ostaviti da se sve kuva još 20 minuta. Prijatno!