Sastojci:
6 listova nori alge
6 kašičica miso paste
3 kašičice oljuštenog semena konoplje
1 avokado, narezan
4 rotkvice, iseckane na trakice
2 mala krastavca, iseckana na trakice
4 šargarepe, iseckane na trakice
2 male crvene paprike, iseckane na trakice
4-5 bukovače, šitake ili šampinjona (pečurke koje se mogu jesti sirove)
izdanci graška ili klice po vašem izboru
Sos za umakanje:
4 kašike tamari soja sosa
4 kašike jabukovog sirćeta
4 kašičice prženog susamovog ulja
8 kašičica mladog luka, iseckanog
1/2 kašičice kajenske paprike
Način pripreme:
Uzmite nori list, namažite po 1 kašičicu miso paste duž najudaljenije ivice nori lista. Pospite malo semena konoplje preko miso paste i nežno pritisnite tako da semenke ostanu na mestu.
Zatim, na početku nori lista, ređajte jedno preko drugog avokado, krastavac, šargarepu, crvene paprike, rotkvice, pečurke i klice. Na kraju pažljivo urolajte i isecite na jednake komade.
Ponovite postupak za ostalih 5 rolni veganskog sušija. Prijatno!