Sastojci:
Dajkon (bela repa), šargarepa, susamovo ulje, mladi luk, praziluk ili luk, kuzu prah, sveži đumbir, morska so.
Način pripreme:
Ovo jelo se sprema sa vrlo malo soli. Ideja je da jelo bude slatkasto, kako bi se istakao prirodni ukus korenastog povrća. Kuzu će jelu dati sočnost, a povrće će se lepo sjajiti, kao da je glazirano.
Isecite 2 šargarepe i istu količinu daikona na komade. Slobodno mogu da budu krupniji komadi, jer se jelo duže krčka. Iseckajte i propržite na 2 kašičice susamovog ulja 2-3 mlada luka ili isto toliko praziluka ili crnog luka. Ubacite zatim isečenu šargarepu, pa dodajte par zrnaca krupne morske soli. Pržite 2 minuta, dodajte daikon i opet vrlo malo soli. Prelijte šoljom vode, poklopite i krčkajte na minimalnom plamenu oko 40 minuta.
Razmutite 2 kašičice kuzu praha u par kašika vode, pa umešajte u jelo. Krčkajte 3 minuta. Izrendajte malo svežeg đumbira i iscedite kašičicu soka. Dodajte sok od đumbira u jelo, kuvajte još par sekundi i skinite sa vatre.