Sastojci:
300 g salate po izboru
½ bloka čvrstog tofua (170 g)
2 kašike soja sosa
1 ½ kašičice prženog susamovog ulja
½ kašičice umeboši sirćeta
1 kašičica svežeg rendanog đumbira
1 kašičica kokosovog ulja
2 kašike seckanog mladog luka
1-2 kašike crnog susama
Način pripreme:
Narežite tofu na kriške debljine 1 cm, pa poređajte na veliki tanjir. U maloj činiji umutite soja sos, prženo susamovo ulje, umeboši sirće i svež rendani đumbir. Sipajte marinadu preko tofua i ravnomerno premažite. Ostavite da odstoji 5 minuta, a zatim ih okrenite i ostavite još 3-5 minuta.
Zagrejte tiganj na srednjoj vatri sa 1 kašičicom kokosovog ulja. Dodajte mladi luk i dinstajte 1-2 minuta, dok ne postane hrskav. Dodajte trake tofua i sipajte pola kašike crnog susama. Sipajte preostalu marinadu. Pržite tofu 2-3 minuta sa svake strane, posipajući dodatnim crnim susamom kada ga okrenete, dok se ne formira hrskav sloj.
Servirajte salatu, pa dodajte zapečeni tofu. Prijatno!