Sastojci:
1/2 šolje crne kinoe
1 manji karfiol
1 kašika jabukovog sirćeta
1/4 kašičice čili praha
1/2 kašičice kakao praha
1 crveni luk
1 paprika
1/4 šolje tostiranih lešnika
2 šolje rukole
so
Za preliv:
1 kašika putera od indijskog oraha (ili puter od badema, suncokretovog semena ili tahini)
1 limun, sok
1 kašika balzamiko sirćeta
1 kašika senfa
so i biber
Način pripreme:
Odvojite karfiol na cvetove i dodajte u činiju sa sirćetom, čili prahom, kakaom i solju i sve promešajte. Raširite karfiol u jednom sloju na pleh i pecite na 200°C 35-45 minuta.
U međuvremenu skuvajte kinou u malo posoljenoj vodi. Pustite da se malo ohladi.
Za preliv pomešajte indijski puter, limunov sok, sirće i senf. Dodajte nekoliko kašika vode ako je previše gusto. Začinite solju i biberom.
Crveni luk iseckajte na kockice, papriku i lešnike sitno iseckajte. Dodajte ih u veliku činiju sa toplim cvetovima karfiola, kinoom i rukolom. Prelijte salatu prelivom i dobro promešajte. Prijatno!