• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Razna jela/ Salata od leblebija i crvenog pasulja

Salata od leblebija i crvenog pasulja

Sastojci:
450 gr leblebija, 450 gr crvenog pasulja, 1.5 dl sočiva (mala šolja), 100 gr maslina, 1 veći crni luk
za marinadu je potrebno: 2 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, malo limunovog soka (po ukusu), 1 kašika origana, 1 kašika bosiljka, 1 kašika senfa

Način pripreme:
Sočivo prethodno potopiti u vodu. da stoji par sati ili ga preliti vrelom vodom. Ostaviti ga 15-ak minuta da odstoji, pa obariti sočivo u slanoj vodi (oko dvadeset minuta). Dok se sočivo kuva ocediti pasulj, iseći crni luk i masline i to pomešati sa skuvanim leblebijama. Što se tiče marinade - izgnječiti ili sitno iseckati beli luk, dodati bosiljak i origano, dodati ulje, senf, limunov sok i mešati dok se ne dobije kremasta smesa. Povrću dodati oceđeno sočivo i onda sve to preliti marinadom.