Jednostavno za pripremu, a lagano i super-hranljivo jelo, za celu porodicu.
Sastojci:
1 tikvica, 1 plavi patlidžan, 1 šolja crne kinoe treba da se skuva prohladi, 1.5 šolja naseckanog bosiljka, pola šolje feta sira (možete koristiti i tofu, dimljeni ili svileni tofu), 1/2 šolje pinjola ili nekog drugog koštunjavog voća.
Sastojci za preliv:
1/4 čaše ekstra devičanskog maslinovog ulja, 2 kašike soka limuna, 1 kašika balzamskog sirća, 1 kašičica naseckanog belog luka, 1/2 kašičice senfa, 1/2 kašičice šećera ili meda.
Način pripreme:
Izgrilujte povrće - tikvice i plavi patlidžan. Stavite da se prohladi, pa naseckajte. Pomešajte kinou i grilovano povrće, dodajte bosiljak, feta sir, stavite preliv i lepo promešajte. Na kraju pospite pinjole, još malo feta sira i bosiiljka.