• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Poslastice/ Posni kolač od starog hleba, sa svim dodacima

Posni kolač od starog hleba, sa svim dodacima

Evo ideje kako da iskoristite stari hleb.

Sastojci:
Oko 200 do 300 gr posnog hleba (belog ili integralnog), sok od kompota ili belo vino ili voćni sok oko 400 ml, 200 gr ili manje zaslađivača po Vašem izboru, nekoliko posnih keksa, oko 150 gr suvog voća (grožđa, smokvi, šljiva, brusnica, kajsija, ananasa...), možete dodati i malo naseckanih lešnika, badema ili kokosovog brašna, kakao po želji (od 40 do 120 gr), na vrh noža sode bikarbone ili praška za pecivo, malo narendanog limuna ili pomorandže, pahuljica (ovsenih, ječmenih, speltinih...), vanilin šećera.

Način pripreme:
Stari hleb potopiti u vodi ili belom vinu ili soku ili soku od kompota. Dodajte šećer. Ostavite da odstoji.
Kada odstoji dodati nekoliko posnih keksa i sve dobro izmiksati u blenderu, ili ručno. Po redu dodati Vaš izbor svih ostalih sastojaka: suvog voća, orašastih plodova, kakaa, malo narendanog limuna ili pomorandže, pahuljica...

Sve sastojke lepo smešati, staviti u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 15 minuta, a onda smanjiti na oko 150 stepeni i peći još oko 25 minuta.