Sastojci:
125 ml tople vode
1 šolja raženog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1/2 kašičice soli
2 kašike biljnog ulja
po ukusu možete dodati začine
puniti filom po želji
Način pripreme:
Prosejte brašno, dodajte ostale sastojke, zamesite testo i ostavite poklopljeno 20 minuta. Nakon toga premesite 5 minuta, podelite na jednake loptice i oklagijom razvaljajte što pravilnije okrugle hlepčiće debljine oko 3 mm.
Razvaljajte ostale loptice i sve pokrijte peškirom.
Na zagrejan suvi tiganj pecite okrugli pita hleb i nakon 1 minuta narašće kao balon. Okrenite i zapecite drugu stranu.
Vadite ih i slažite jedan preko drugog u tanjir, poklopite peškirom, a možete i da premažete uljem.
Zasecite ih na pola tako da napravite džep i punite pita hleb filom po želji (namaz, povrće, tofu, sejtan...).