Sastojci:
100 g integralnog pirinča
1 kašičica limunove kore
2 čena belog luka, mlevena
330 ml supe od povrća (ili vode sa suvim začinima)
8 g svežeg origana, seckanog
9 g svežeg peršuna, seckanog
Način pripreme:
U srednji lonac dodajte integralni pirinač, mleveni beli luk i limunovu koricu. Kuvajte na srednjoj vatri 2-3 minuta, da puste ukuse.
Posolite i dodajte supu od povrća, promešajte i pustite da provri, a zatim poklopite šerpu i ostavite da kuva 20 minuta na laganoj vatri. Isključite vatru i ostavite poklopac da bi pirinač upijao paru sa ukusom.
Neposredno pre serviranja dodajte seckani origano i peršun u šerpu za pirinač dok je još toplo, a zatim promešajte da se sjedini.
Napomene:
Ako koristite sušeno bilje, koristite polovinu navedenih mera
Čuvajte ostatke u hermetički zatvorenoj posudi 3-4 dana u frižideru. U zamrzivaču može trajati do dva meseca. Prijatno!