Ovom prilikom ne dajemo vam tačan recept sa merama i uputstvom za pravljenje već vas pozivamo da recept po kojem redovno pravite palačinke malo osvežite. Ukoliko često pravite i volite palačnike možete u recept uneti nekoliko izmena i probati nove ukuse i teksture.
Sastojci:
pšenično brašno, belo ili integralno pirinčano brašno, ovseno brašno, kokosovo brašno
nekoliko kašika rogača
voda
ulje
Način pripreme:
Na primer, deo pšeničnog brašna, koje i tako previše koristimo u ishrani, zamenite sa belim ili integralnim pirinčanim brašnom, ovsenim, kokosovim brašnom... Takođe, dodajte u smesu za palačinke nekoliko kašika rogača, on će palačinkama dati divan čokoladni ukus i prelepu boju (palačinke sa rogačem odlično se slažu uz razno šumsko voće ili višnje). Palačinke možete praviti i tokom posta, bez jaja i mleka. Igrajte se, istražujte i uživajte!