• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Poslastice/ Ovsena srca (bez glutena)

Ovsena srca (bez glutena)

Sastojci:
Suvi sastojci: 3 šolje ovsenih pahuljica (oko 250 gr), 3/2 šolje smeđeg šećera (oko 200 gr), 1/2 šolje tapioke (prethodno izmiksane u blenderu), 1/2 kašičice sode bikarbone, 1/2 kašičice morske soli.
Tečni
sastojci: 1/2 šolje kokosovog ulja, 1/4 šolje prirodnog soka od jabuke (bez dodatog šećera), kesica vanilin šećera ili arome vanile.

Način pripreme:
Uključite rernu na 180 stepeni. Sve suve sastojke stavite u blender i uključite da se vrlo sitno samelju. Ne sitno kao brašno, ali vrlo fino.
Dodajte vlažne sastojke i miksajte ih u blenderu dok se lepo ne sjedine. Protresite blender povremeno ako je potrebno.

Izvadite smesu iz blendera i rukom oblikujte testo. Rashladite testo ukoliko je suviše mekano, stavite na 20 do 30 minuta u frižider, da se stegne.
Razvaljajte, ako se lepi možete razvaljati na papiru za pečenje, i vadite kalupom srca i druge oblike po Vašoj želji. Srca pre pečenja možete malo posuti i cimetom.

Stavite na papir za pečenje, pa na pleh i pecite oko 15 minuta.
Ukoliko želite kekse možete i glazirati smesom od oko 80 gr čokolade, 1 kašika kokosovog ulja i 1 kašika nekog zaslađivača.