Sastojci:
250 gr testenine (najbolje soba ili udon testenina, ali moguće je koristiti i bilo koju integralnu testeninu), 2 kašičice tamnog susamovog ulja, 6 šoljica vode, 6 suvih šitake pečuraka, 1 kašika sitno seckanog đumbira, 2 sitno seckana mlada luka, 2 kašike tamarija, 1 traka kombu alge, 4 kašike peršuna.
Način pripreme:
Prvo, zasebno skuvajte testeninu i ostavite je sa strane. Na susamovom ulju propržite đumbir i mladi luk 2-3 minuta, te dodajte vodu. Dodajte kombu algu i cele šitake pečurke. Kuvajte 10 minuta (nakon što provri poklopite i kuvajte na laganoj vatri). Izvadite kombu algu i šitake pečurke i iskoristite ih za neko drugo jelo. Ulijte tamari sos u supu i kuvajte još kratko, 2-3 minuta. Ukusnu i mirisnu supu prelijte preko testenine.