Začini:
1/8 kašičice kima
1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 g svežeg korijandera
1 limeta (isceđena)
1 kašičica korice limete
1 kašičica morske soli
Za miks:
500 g crnog pasulja kuvanog
200 g smeđeg pirinča
150 g smrznutog kukuruza šećerca
170 g kinoe
1 crvena paprika seckana na kockice
1 crveni luk tanko isečen
2 paradajza seckana na kockice
1 l vode
Način pripreme:
Kuvajte pirinač zajedno sa kinoom u vodi oko 30 minuta.
Kukuruz šećerac kuvajte oko 5 minuta, isperite i ostavite da se ohladi.
U maloj posudi pomešajte sastojke za začin.
U veliku činiju dodajte pasulj, pirinač, kukuruz šećerac, kinou i seckano povrće i pomešajte sa začinima.
Prijatno!