Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
400-500 g portobelo pečuraka (braon šampinjona) na kockice
100 g narezanog celera
120 g seckane šargarepe
1 luk šalot seckan
30 g brašna
so i biber po ukusu
80 ml suvog belog vina
1 kašičica sušenog timijana
1 l povrtne supe (ili vode sa suvim začinima)
220 g kuvanog integralnog pirinča (oko 70-80 g nekuvanog)
180 g sojine pavlake
2 kašike seckanog svežeg peršuna
Način pripreme:
Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj jačini, pa dodajte pečurke, celer, šargarepu i šalot i dinstajte, često mešajući, dok ne omekšaju, oko 6 minuta. Umešajte brašno, so i biber i kuvajte još 2 minuta uz stalno mešanje. Dodajte belo vino i timijan; pojačajte vatru i dinstajte još 2 minuta, ili dok tečnost ne ispari.
Zatim sipajte povrtnu supu (ili vodu sa suvim začinima) i dovedite do ključanja. Pokrijte šerpu, smanjite vatru i dinstajte 5-10 minuta, ili dok povrće ne omekša po vašem ukusu. Umešajte skuvani integralni pirinač, sojinu pavlaku i peršun, pa poslužite. Prijatno!