• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Razna jela/ Kremasta čorbica od mungo pasulja i kokosovog mleka

Kremasta čorbica od mungo pasulja i kokosovog mleka

Sastojci:
1 kašika kokosovog ulja
1 luk iseckan
3 čena belog luka iseckanog
2 šargarepe iseckane
komad oko 5cm svežeg đumbira mlevenog
2 ljute papričice iseckane
1/2 kašičice soli
1 kašičica mlevenog kima
200 g suvog mungo pasulja, natopljenog preko noći
240 ml povrtne supe ili vode sa suvim začinima
400 ml konzerviranog kokosovog mleka
malo svežeg peršuna seckanog
sok od 1 limete ili limuna

Način pripreme:
U velikom loncu na kokosovom ulju propržite luk, beli luk, šargarepu, đumbir, papričice, so i kim. Mešajte da se sjedini i dinstajte oko 5 minuta, dok luk ne omekša.

U šerpu dodajte proceđen mungo pasulj. Sipajte kokosovo mleko i supu od povrća, a zatim prokuvajte. Smanjite toplotu na laganu i kuvajte 15-20 minuta, dok mungo pasulj ne omekša. Odozgo pospite sok od limete, pa poslužite toplo sa peršunom, uz pirinač. Prijatno!