Sastojci:
1 srednje velik koren celera, 2 šargarepe, lišće celera, 2 krompira, 2 čenja belog luka, 1 ljubičasti luk, svež peršun, 2 šolja vode, kašičica miso paste, maslinovo ulje, so i biber, list lovora, malo pavlake
Način pripreme:
Operite i oljuštite povrće, nasecite ga na krupne komade. Kada čistite celer, odstranite mekanu šupljikavu sredinu. Beli luk i ljubičasti luk nasecite na sitno, sitno. Zagrejte ulje i dodajte na njega jedan i drugi naseckani luk, kao i lišće celera. Neka se dinsta oko 3 do 4 minuta. Dodajte ostalo povrće i kuvajte oko 5 minuta.
Sipajte vodu, dovoljno da prekrije povrće. Začinite solju i biberom i, ukoliko želite, i lovorovim listom. Kada provri smanjite vatru tako da oko 20 minuta povrće nastavi da se kuva.
Uzmite ručni blender i izmiksajte povrće (prethodno izvadite lovorov list iz supe). Ukoliko vam se čini da je supa suviše gusta dodajte još malo vode. Povrće možete izmiksati i u presi za povrće.
U supu možete dodati, ako imate, i svežeg korijandera ili majčine dušice.
Pre služenja dodajte i razmućenu kašičicu miso supe.