Sastojci:
170 gr integralnog brašna od pirinča
70 gr finog kukuruznog brašna
35 gr pirinčanog ili prosenog brašna
1.5 kašika ksantan gume (ili odgovarajuća količina zamene za ksanatan gumu*)
1 kašičica fine morske soli
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
100 gr smeđeg šećera
3 kašike soka limete ili limuna
oko 2 do 2.5 šolje bademovog mleka
0.5 šolje krem sira ili biljne pavlake
1 kašičica limunove/limetine korice
1 šolja skuvane kanihue
*zamene za ksantan gumu: čija semenke, laneno seme mleveno i prukuvano, želatin, psilijum prah)
Način pripreme:
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U pleh za pečenje kolačića stavite papirne korpice.
U veliku posudu stavite integralno brašno od pirinča, kukuruzni skrob, proseno ili pirinčano brašno, ksantan gumu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i šećer. Dobro izmešajte.
U manjoj posudi, pomešajte sok limete i bademovo mleko dok se ne zgrudvaju. Sipajte u veliku posudu i dobro pomešajte sa suvim sastojcima. Dodajte maslinovo ulje i koricu limete. Na kraju umešajte i skuvanu kanihuu.
Uspite u korpice, oko 12 komada, i pecite u dobro zagrejanoj rerni, oko 35 minuta ili dok kolačići ne dobiju zlatnožutu boju.
Kada se kolačići potpuno ohlade prelijte ih sa glazurom koju ćete pripremiti od 2 kašike soka iz kompota od višanja, 2 kašike bademovog mleka, 1 kašike soka limete/limuna i 3 kašike šećera ili zaslađivača.