Sastojci za podlogu:
1.5 šolja bademovog brašna, 5 kašika brašna od tapioke, 5 kašika kokosovog brašna, ½ kašičice sode bikarbone, 4 kašike maslinovog ulja, 4 kašike javorovog sirupa, 1 kašičica ekstrakta vanile
Sastojci za namaz:
1.5 šolja kikiriki putera, ¾ šolje javorovog sirupa, 2 kašičice ekstrakta vanile, 1 prstohvat himalajske soli
Sastojci za glazuru:
150 g tamne čokolade, 100 g maslaca
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 175°C. Pomešajte sve sastojke za podlogu i oblikujte testo u loptu.
Stavite testo u kalup veličine 20x20 cm i razvucite rukama do ivica. Izbockajte testo viljuškom. Pecite 15 do 18 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Stavite testo u frižider na pola sata da se ohladi.
Pomešajte sastojke za namaz od kikirikija i rasporedite ga preko ohlađenog testa, a preko toga glazuru i vratite u frižider da se stegne. Secite kolačiće i uživajte!