Sastojci:
1 šoljica kukuruznog griza, 200 gr tofua, 3 šoljice soka od jabuke i komadići jabuke, 12 kašike pirinčanog slada, 2 kašike soka od limuna, prstohvat soli, 1/2 šoljice pečenih lešnika ili putera od lešnika.
Način pripreme:
Zagrejte sok od jabuke (sa komadićima jabuke) i kada je vreo dodajte u njega, mešajući, kukuruzni griz. Kada provri, smanjite vatru i kuvajte desetak minuta na laganoj vatri. Izgnječite, izmrvite tofu sir i u njega umešajte limunov sok i slad. Pomešajte kukuruzni griz i tofu, dobro promešajte. Sklonite sa vatre. Blago namastite dno i strane staklene ili keramičke činije pa pospite izmrvljenim pečenim lešnicima. Uspite u činiju puding i stavite da se ohladi. Secite na kriške i služite. Prijatno!