Ovaj veganski kolač od pomorandže sa maslinovim uljem je nežan, puterast i prepun ukusa narandže!
Sastojci:
200 g integralnog brašna
2 kašike kukuruznog skroba
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo
180 ml biljnog mleka
120 ml maslinovog ulja
100 g šećera od trske
60 ml sveže ceđenog soka od pomorandže (oko 1 i po pomorandže)
2 kašike kokosovog ulja ili kokosovog mleka
2 kašičice ekstrakta vanile
1/2 kašičice ekstrakta badema
narendana korica 1 pomorandže
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 175C. Podmažite kalup za pečenje.
Suvi sastojci: u velikoj posudi umutite brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Vlažni sastojci: u manjoj činiji umutite biljno mleko, ulje, sok od pomorandže, šećer, kokosovo ulje (ili mleko), vanilu, badem i koricu pomorandže.
Polako dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i dobro mešajte da se masa sjedini. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju i izravnajte vrh. Pecite na srednjoj rešetki rerne oko 30 minuta, da dobije zlatnu boju, a možete proveriti i čačkalicom. Ostavite kolač da se potpuno ohladi u kalupu pre služenja. Prijatno!