Sastojci:
185 g putera od orašastih plodova ili tahini
160 g javorovog sirupa
300 g vašeg omiljenog muslija
1 kašičica ekstrakta vanile
prstohvat soli
60 g komadića tamne čokolade
Način pripreme:
Otopite puter od orašastih plodova sa javorovim sirupom u mikrotalasnoj pećnici ili šporetu. Umutiti dok ne postane glatko. Umešajte vanilu i so.
U činiju sipajte vlažne sastojke preko muslija i mešajte dok se ne ujednače. Otopite čokoladne komade. Sipajte na dno posude za pečenje veličine 20x20cm obloženu papirom za pečenje.
Zamrznite 5-10 minuta dok ne bude skoro čvrsto. Prelijte mešavinom muslija, čvrsto pritiskajući. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata, a zatim isecite. Čuvajte ostatke u frižideru do nedelju dana. Prijatno!