Sastojci:
116 g brašna od nauta/leblebija
¾ kašičice kala namaka (crne soli)
¼ kašičice praška za pecivo
180 ml vode
1 srednji paradajz, sitno iseckan
½ tikvice, narendane
70 g smrznutog zelenog graška
malo svežeg bosiljka, seckanog
1 kašika maslinovog ulja
½ avokada
120 ml sojinog jogurta ili bilo kog biljnog jogurta
Po želji ukrasite čilijem i svežim bosiljkom
Način pripreme:
U veliku posudu dodajte brašno od nauta, kala namak (crnu so), prašak za pecivo i vodu, pa umutite dok ne postane glatko. Zatim dodajte paradajz, tikvice, grašak, bosiljak. Dobro promešajte.
Zagrejte ulje u srednjem tiganju sa neprijanjajućim slojem na srednjoj vatri, pa sipajte mešavinu fritate. Pržite, potpuno pokriveno, 8-10 minuta ili dok dno ne postane zlatno. Okrenite fritatu i pržite poklopljeno još 5-8 minuta, dok ne porumeni. Poslužite ga sa narezanim avokadom i jogurtom. Prijatno!
Napomena:
Kala namak, takođe poznata kao himalajska crna so, jedinjenja je sumpora koji daju soli miris i ukus nalik na jaja, pa se zato preporučuje za ovaj recept.