Sastojci:
250 g seckanih suvih urmi
250 g seckanih suvih smokvi
60-70 g sitno seckanih pistaća
60-70 g sitno seckanih indijskih oraha
60-70 g sitno seckanih badema
60-70 g sitno seckanih oraha
1 kašika biljnog mleka
1 kašika Gi putera
Način pripreme:
Pistaće, indijske orahe, bademe i orahe propržite u gi puteru, dok ne postanu blago zlatne boje i puste aromu.
Iseckane urme i smokve izmiksajte sa 1 kašikom biljnog mleka da smesa postane glatka, pa dinstajte u voku 5 minuta dok ne promeni boju u zlatno smeđu. Nastavite da mešajte dok se smesa ne udalji od ivica tiganja. Dodajte pečene orašaste plodove i sve dobro promešajte.
Ovu mešavinu sipajte i rasporedite u tepsiju i dobro je pritisnite. Ostavite da odstoji dok se smesa potpuno ne ohladi i malo stegne. Isecite Barfi na jednake kvadrate i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi. Prijatno!