Sastojci:
Dve kašike gija ili putera, 200 gr šargarepe, 300 gr korena celera, 200 gr paškanata, 250 gr uljane repice, prstohvat šafrana, 1 čen belog luka, jedna veza rukole, 3 kašike pavlake, biozačin, 300 ml vode
Način pripreme:
Oljuštite korenasto povrće. Isecite šargarepe na štapiće i kockice. Istopite puter u šerpi koja ima debelo dno. Kada je puter zgrejan (nikako nemojte da puter pregori i postane taman) dodajte šafran i promešajte. Dodajte svo povrće i propržite par minuta. Sipajte vodu i biozačin i ostavite da provri, onda smanjite vatru i neka lagano vri sve dok povrće niju skuvano, ali još uvek čvrsto. Dodajte pavlaku i kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa vatre dodaje krupno naseckanu rukolu.
Napomena:
Ukoliko nemate u svojoj kuhinji skupoceni šafran, možete umesto njega staviti pola kašičice karija, tek toliko da zažuti jelo.