Sastojci:
80 g ovsenih pahuljica
120 ml biljnog mleka
120 ml vode
prstohvat soli i bibera
šaka spanaća
1 kašika nutritivnog kvasca
1/4 kašičice kurkume
60 g kuvanih leblebija
po želji: 1 kašika tahinija, seckani korijander ili mladi luk, iseckani bademi ili indijski orah, tofu ili tempeh na kockice, humus... i svaki put napravite drugačiji doručak.
Način pripreme:
Sipajte ovsene pahuljice, biljno mleko, vodu, so i biber u činiju. Pokrijte i stavite u frižider preko noći.
Ujutru prokuvajte sve u šerpi. Kada proključa, smanjite jačinu, dodajte spanać i poklopite šerpu na kratko.
Kada spanać omekša, potpuno ga umešajte u ovsene pahuljice. Dodajte kurkumu. Kuvajte pahuljice, često mešajući, dok smesa ne postane gusta i kremasta (par minuta).
Umešajte nutritivni kvasac, dodatnu so i biber po ukusu, i bilo koji od opcionih preliva/dodataka koji volite, zajedno sa vrlo malo biljnog mleka po želji. Na kraju pospite kuvanu leblebiju i poslužite. Prijatno!