Sastojci:
150 g prosa
700 ml vode
1 kašičica ulja
1 crni luk, iseckan
2 čena belog luka, iseckani
180 g tahinija ili putera od kikirikija
1 kašika soja sosa, ili tamari
1/4 kašičice soli
Način pripreme:
Skuvajte proso u vodi, na laganoj temperaturi, oko 45 minuta.
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, dodajte iseckani crni i beli luk i dinstajte nekoliko minuta. Isključite šporet, pa u topli tiganj dodajte proso, tahini, soja sos i so da se sve dobro sjedini.
Prethodno zagrejte rernu na 175C.
Od mešavine prosa formirajte pljeskavice, debljine oko 2-3 cm. Trebalo bi da imate oko šest pljeskavica.
Stavite u pleh i pecite u rerni 20-25 minuta, da blago porumene. Poslužite u lepinjama sa prelivom po izboru. Prijatno !
Varijanta recepta: Pljeskavice od prosa se takođe mogu pržiti na malo ulja 3 do 4 minuta sa svake strane.