Sastojci:
1 kašika ulja
1 šargarepa
10-tak pečuraka
70 g graška
1 mladi luk ili manji praziluk
1 kašičica soja sosa
3/4 kašičice morske soli
1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
2 kašičice šećera
200 g crvenog pirinča
1.5 l vode
prepečen susam za posipanje
Način pripreme:
Iseckajte šargarepu i pečurke na kockice. Zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte šargarepu, pečurke, grašak, seckani mladi luk, pa sve dinstajte oko 8 minuta. Dodajte soja sos i kuvajte jos minut, pa sklonite sa strane.
U veliki lonac stavite da se kuva pirinač u posoljenoj vodi, pustite da provri, a zatim smanjite jačinu i ostavite poklopljeno da krčka oko pola sata, ili dok pirinač ne postane mekan. Začinite mlevenim biberom i šećerom, pa dodajte proprženo povrće i kuvajte još 5 minuta.
Poslužite toplo, a preko pospite mlevenog crnog bibera i prepečenog susama. Prijatno!