Sastojci:
Razno povrće, začinsko bilje, vakame alge, tofu sir, so i biber
Način pripreme:
Razno povrće (šargarepa, luk, celer, peršun, paštrnjak, grašak, kukuruz, brokoli, paradajz, paprika, tikvice) stavite u lonac i dodajte hladne vode, te stavite da se kuva.
Za to vreme vakame alge, oko 6-7 cm, kratko isperite pod hladnom vodom kako bi skinula površinska prašina, a zatim stavite u malu posudu sa hladnom vodom i ostavite da stoje 3-5 minuta (vodu od namakanja možete dodati u čorbu). Kada omekšaju vakame alge treba isprati.
Vakame alge su dovoljno slane i ne treba ih dosoljavati. Posle namakanja vakame dobijaju lepu staklastozelenu boju. Da bi se zaista dobro skuvale potrebno ih je stručno tranžirati.
Namočene, omekšane vakame alge prerežite po sredini uz debelu žilu. Mekane spoljne delove lista alge narežite na komade za jedan zalogaj, a tvrdu žilu vrlo sitno naseckajte da se može ravnomerno kuvati.
Vakame alge i začinsko bilje po izboru dodajte čorbici desetak minuta pre nogo što je čorba gotova, te ih na laganoj vatri kuvajte.
Kada je čorbica gotova u nju dodajte i kockice tofu sira.
Prijatno!