Sastojci:
15 ml ulja
1 šargarepa
10 pečuraka
100 g zelenog graška
25 g seckanog mladog luka
1 kašičica soja sosa
3/4 kašičice morske soli
1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
10 g šećera
200 g crvenog pirinča
1.6 l vode
Način pripreme:
Šargarepu i pečurke isecite sitno. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri, pa dodajte šargarepu, pečurke, zeleni grašak i seckani mladi luk. Dinstajte oko 8 minuta, zatim dodajte soja sos i kuvajte još 1 minut. Uklonite sa vatre i ostavite na stranu.
U velikom loncu skuvajte crveni pirinač u posoljenoj vodi. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka poklopljeno 30 minuta, ili dok pirinač ne postane veoma mekan, skoro kašast. Začinite mlevenim crnim biberom i šećerom. Dodajte proprženo povrće i kuvajte još 5 minuta.
Poslužite toplo, začinite sa još malo mlevenog crnog bibera i prženim susamom. Ova čorba će se čuvati do dva dana u frižideru. Možete dodati još vode ako se ponovo zagreva da ponovo dobijete konzistenciju čorbe.
Prijatno!