Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 praziluk tanko isečen
2 stabljike celera iseckane
1 velika šargarepa rendana
3 kašike bulgura
1 konzerva (540 ml) crvenog pasulja, isprana i oceđena
1 konzerva (800 ml) paradajza isečenog na kockice
900 ml supe od povrća ili vode sa suvim začinima
470 ml vode
sok od pola limete
1/2 kašičice belog luka u prahu
so i biber po ukusu
Način pripreme:
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte praziluk i pržite 2-4 minuta, a zatim i šargarepu, celer i bulgur, pa dinstajte povremeno mešajući oko 4 minuta dok povrće ne omekša.
Nakon toga sipajte paradajz, supu od povrća, vodu i pasulj. Dovedite do ključanja i smanjite toplotu. Pokrijte i dinstajte oko 15 minuta. Dodajte beli luk u prahu, so, biber i sok od limete i dinstajte još 10 minuta dok se povrće ne skuva. Prijatno!