Jednostavna za pripremu, a kremasta i ukusna. Posebnu čar i "zaobljenost" ukusa čorbi daju indijski orasi.
Sastojci:
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja,
3 mala crna luka - naseckana na sitno,
3 čena belog luka - naseckana na sitno,
jedna konzerva paradajza,
700 ml povrtnog temeljca ili kocka za supu,
1/4 kašičice sušenog timijana,
1/8 kašičice ljute papričice,
115 g sirovih indijskih oraha (koje ste ostavili potopljene najmanje 2h, i koji ste potom procedili i ostavili da se osuše),
10 g listića svežeg bosiljka ili kašičica suvog,
2 kašike balzamiko sirćeta,
sveže samleven biber
Način pripreme:
U šerpici zagrejte maslinovo ulje na srednjoj jačini. Dodajte crni i beli luk. Dinstajte par minuta. Dodajte paradajz iz konzerve, nasečen na kocke, a zatim i povrtni temeljac, timijan, ljutu papriku. Izmešajte i sačekate da lagano provri.
Kada je čorba skuvana, dodajte indijski orah, bosiljak, balzamsko sirće, sveže samleven biber.
Ukoliko želite, u blenderu izmiksajte supu, tako da bude glatke, kremaste strukture.
Služite toplo, sa par listova bosiljka i malo maslinovog ulja. Prijatno!