Sastojci:
50 g čokolada komadića
400 g leblebije iz konzerve, oceđene i isprane
50 g kakao praha
2 kašike javorovog sirupa
1 kašičica ekstrakta vanile
1/2 kašičice soli
2 kašike bademovog mleka, ili više po potrebi
Način pripreme:
Otopite komadiće čokolade u mikrotalasnoj rerni (1-3 min). U blenderu pomešajte otopljenu čokoladu, leblebije, kakao prah, javorov sirup, ekstrakt vanile i so. Dodajte bademovo mleko, ukoliko je potrebno dodajte još do željene glatkoće.
Uživajte u domaćem čokoladnom humusu sa svežim kriškama voća, kao namaz na integralnim kriškama hleba ili sa slanim čipsom za ljubitelje kombinovanja slanog i slatkog ukusa. Prijatno!
Čuvati u frižideru do nedelju dana u hermetički zatvorenoj posudi ili zamrzivaču do 6 meseci. Ostavite da se odmrzne u frižideru pre upotrebe.