• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Poslastice/ Čokoladna torta sa slatkim krompirom

Čokoladna torta sa slatkim krompirom

Sastojci za glazuru: 
150 g kuvanog i ohlađenog slatkog krompira
100 g kokosovog šećera
50 g kakao praha
110 g putera od indijskog oraha
2 kašike biljnog mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
¼ kašičice morske soli

Sastojci za tortu:
120 g kuvanog i ohlađenog slatkog krompira
60 ml javorovog sirupa
1 kašika balzamiko sirćeta
2 kašičice ekstrakta vanile
120 g speltinog brašna od celog zrna
70 g kokosovog šećera
50 g čokolada komadića
½ kašičice morske soli
30 g šolje kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
malo više od pola kašičice sode bikarbone

Način pripreme:
Zagrejte rernu na 175°C. Obložite papirom za pečenje pleh prečnika oko 22 cm. 
Za glazuru, u blenderu pomešajte slatki krompir, kokosov šećer, kakao prah, puter indijskog oraha, biljno mleko, vanilu i morsku so. Mešajte dok ne postane glatka smesa, a ako je potrebno, dodajte 2-3 kašike biljnog mleka i 1-2 kašike kokosovog šećera da dobijete željenu gustinu i slatkoću. Ohladite i ostavite za kasnije.

Za tortu, u blenderu pomešajte slatki krompir, javorov sirup, sirće, vanilu i 120 ml vode, dok ne dobijete glatku smesu. 
U velikoj posudi pomešajte brašno, kokosov šećer, komadiće čokolade i so. Prosejte kakao prah, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte mešavinu slatkog krompira u mešavinu brašna. Koristite 1 kašiku vode da isperete blender i dodajte u mešavinu brašna. Mešajte samo dok se dobro ne sjedini. Prebacite testo u pripremljenu tepsiju.

Pecite 20-23 minuta. Ohladite u tepsiji. Izvadite tortu iz kalupa i prelijte je ohlađenom glazurom. Prijatno!