• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Poslastice/ Čokoladna torta i glazura sa kokosovim uljem

Čokoladna torta i glazura sa kokosovim uljem

Sastojci:

Za tortu:
200 g šećera
120 ml šolje otopljenog kokosovog ulja
120 ml hladne vode
1/2 kašičice ekstrakta vanile
210 g brašna
35 g kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
1 kašičica belog sirćeta

Za glazuru:
60 g čokoladnih komadića
1 1/2 kašike kokosovog ulja
60 ml biljnog mleka
4 kašike kakao praha
1 kašičica ekstrakta vanile
1/4 kašičice ekstrakta badema
prstohvat soli
300 g šećera u prahu

Način pripreme:

Za tortu:
Zagrejte rernu na 175°C.
Lagano podmažite i pobrašnite kvadratni pleh za pečenje od 20 cm. Sipajte u posudu šećer, kokosovo ulje, vodu, vanilu i pomešajte. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so u prvu mešavinu i umutite mikserom. Dodajte sirće i sipajte testo u pripremljen pleh.
Pecite tortu oko 30 minuta, ili dok čačkalica ubačena u centar ne izađe čista. Prebacite tortu na rešetku da se ohladi.

Za glazuru:
U šerpicu otopite komadiće čokolade i kokosovo ulje, tako što ćete je staviti u drugu šerpu sa ključalom vodom. 
Mikserom umutite biljno mleko, kakao, ekstrakt vanile, ekstrakt badema i malo soli. Dodajte šećer, pomešajte sve zajedno i napravite glazuru za premazivanje. 
Ohladite tortu, pa premažite glazurom. Prijatno!