Sastojci za 4 osobe:
50 g kuvanog pirinča
200 g kuvanog pasulja (mungo, azuki, crveni, crni)
60 g sušenog paradajza u ulju
100 g mlevenih oraha
30 g prezli
1 veći luk
3 kašičice suvih začina
1 kašika ulja
Način pripreme:
Pirinač skuvajte u 200 ml posoljene vode, ocedite i ohladite.
Skuvajte pasulj, savite ga u posudu i izgnječite viljuškom.
Sušeni paradajz u ulju iseckajte na komadiće.
Mlevenim orasima dodajte prezle i začin, pomešajte, kratko popržite u suvom tiganju, pa sklonite sa strane.
U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno iseckani luk da se dobije zlatnožuta boja.
Kada su svi sastojci spremni, uzmite veću posudu i dobro izmešajte pirinač, pasulj, sušeni paradajz, luk, orahe pomešane sa prezlom. Od dobijene smese oblikujte 4 veća burgera.
Roštilj ploču dobro zagrejte i pecite burgere sa svake strane oko 5 minuta (u zavisnosti od vašeg roštilja). Poslužite sa sosom po izboru i sezonskom salatom.