Zimska divota (pečene jabuke)

Zimska divota (pečene jabuke)

A evo i jednog mirisnog i ukusnog recepta koji će ugrejati i najhladnije zimsko popodne, a i vaš dom obojiti divnim mirisom.

Sastojci:
4 veće jabuke, 4 kašike suvih pečenih pšeničnih klica, 4 kašike propečenih i samlevenih lešnika, 1 kašika suvog grožđa, 2 kašike vode, 1 kašika ječmenog slada, 1 kašika susamovog putera, kašičica cimeta.

Način pripreme:
Potopite suvo grožđe u toploj vodi, da omekša. Ostavite da stoji oko 30 min, a zatim ga u blenderu sameljite sa vodom. Propecite lešnike i sameljite ih. Jabuke operite i izdubite sredinu.

Izmešajte lešnike, mleveno suvo grožđe, pšenične klice, ječmeni slad, puter od susama, cimet, pa filujte jabuke. Zagrejte rernu na 180C. Stavite pleh sa punjenim jabukama u rernu i pecite oko 30 min. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart