Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
150 g oljuštenih badema
50 ml limunovog soka
1/2 čaše vode
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka,
puna kašičica soli
Način pripreme:
Zagrejte vodu do ključanja, ugasite vatru. U vodu kratko ubacite bademe, na nekoliko minuta. Prospite vodu, pa oljuštite opnu sa badema. Bademe i sve ostale sastojke stavite u blender. Izmiksajte. U sito stavite parče gaze, pa to iznad posude. U gazu sipajte izmiksane bademe. Zavežite gazu. Ostavite da odstoji u frižideru preko noći.
Grudvu sira od badema izvadite nežno iz gaze i stavite u podmazan pleh, a zatim u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite između 30 i 40 minuta. Prelijte začinjenim maslinovim uljem ili sa par kapi ljutog sosa. Uživajte u mirisu, strukturi i ukusu ovog pikantnog bademovog sira. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine