Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
2 kašike ulje od repice
200 g integralnog pirinča dugog zrna
20-30 g sitno seckanog luka
¼ kašičice soli
1 kašika mlevenog belog luka
220 g/1 konzerva paradajz sosa
420 ml bujona od povrća (ili vode sa suvim začinima)
60 g mešanog povrća (kukuruz, grašak i šargarepa)
Način pripreme:
Zagrejte veliki teški lonac sa čvrstim dnom na srednjoj vatri. Dodajte ulje i pirinač i pržite, mešajući, dok pirinač ne počne da rumeni, 4-5 minuta. Dodajte luk, so i dinstajte, mešajući, dok luk ne počne da omekšava, oko 2 minuta. Dodajte beli luk i mešajte još 1 minut. Prelijte pirinač sosom od paradajza i kuvajte, mešajući, 1 minut.
Umešajte bujon i dovedite do ključanja. Dodajte mešano povrće, smanjite na laganu vatru, poklopite i kuvajte dok se pirinač ne skuva, oko 45 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno još 15 minuta. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine