Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Sastojci:
350 ml biljnog mleka
2 kašičice jabukovog sirćeta
150 ml jabukovog soka
80 ml jače kafe
80 g topljenog kokosovog ulja
2 kašičice vanila ekstrakta
250 g pšeničnog brašna
250 g šećer od trske
125 g kakao praha
2 kašičice sode bikarbone
kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
Za fil:
200 g veganskog putera
2 šolje šećera u prahu
80 g kakao praha
50 g čokolade bez mleka
2 kašičice vanila ekstrakta
50 ml biljnog mleka
seckani lešnici ili bademi za dekoraciju
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pleh premažite uljem, pa pospite kakao prahom. U posudu za mešanje sipajte biljno mleko i sirće, i ostavite smesu da se aktivira par minuta. Zatim, dodajte ulje, kafu, vanilin ekstrakt, i sok od jabuke i mešajte dok se ne zapeni.
Dodajte brašno, šećer od trske, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so u sito i posipajte preko vlažnih sastojaka mešajući mikserom. Podelite smesu na dva dela, pa pecite dve kore oko 25-30 minuta.
Dok se kore hlade, umutite fil od spremljenih sastojaka, pa pola premažite preko jedne kore, a pola preko same torte. Odozgo pospite kakao prahom, a ivice ukrasite seckanim lešnicima ili bademima. Prijatno!
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine